Efter en dryg timmes färd är vi i Franschhoek, som betyder det franska hörnet. Detta är ett trevligt vindistrikt ca 30 minuter från Stellenbosch. En mycket mysig liten stad på ca 15 000 invånare som är känd för landets bästa restauranger. Vi checkade in på vårt Guesthouse "The Corner House", där vi ska stanna i 2 dagar, och gick sedan en promenad på stan. The Corner House är ett trevligt guesthouse nära centrum,med en kvinnlig ägare som heter Michaela.

Jag hittade ytterligare en gubbe till min samling afrikanska trägubbar, en advokat köpte jag. Får lägga upp bild när jag kommer tillbaka, för nu är min gubbe inpackad, därefter gick vi och åt lunch.Efter rekommendation gick vi till French Connection. Riktigt gott och trevligt. Jag åt en god risotto med svamp, pinjenötter,lök,parmesan och friterad persilja och Einar tog en biff Stroganoff som han uppskattade mycket, ett gott rött till. 

 

 

Idag har vi varit och shoppat åt Einar,linneskjortor och shorts. Därefter tog vi ett glas vin på en mysig restaurang, sedan åkte vi till en restaurang vi varit på förr och som vi verkligen uppskattar, nämligen La Petite Ferme. Lika bra som senast. Vi åt struts carpaccio som förrätt med ett glas vitt Baboo Rock, samt lammracks med sötpotatis och ett glas shiraz 2017,samt till efterrätt en mousse påvit choklad och hallon samt ett dessertvin.Vi fick även 3 sorters bullar till förrätten,en smaksatt med träkol, en med rödbetor och en med spenat. Helt underbart gott!

 

 

 

 

En vingård vi verkligen kan rekommendera.Se bilderna på omgivningen,så vackert.