Imorse när vi skulle ge oss iväg hade vi punka på ena däcket. Så det var bara att bege oss till bilverkstan. En halvtimme senare var det fixat och vi betalade 110 zar. Som hittat, och en sådan vänlig man som hade verkstan. 

Därefter bar det iväg i 2 timmar i vackert landskap mot vindistrikten. Leipzig Wine & Country Estate, som ligger i Breede Valley Nuy som vi kom till hade fantastiskt vackra omgivningar, men personalen på plats när vi anlände var en katastrof. Den unga kvinnan i receptionen helt oengagerad. 

Vi tog en ostbricka till lunch med rosévin. 

 

 

 

Vi har beställt mat och vinprovning till ikväll så vi hoppas få ett bättre intryck då. Middag beställd till 19.00,och det var bara vi och 1 kvinna till som bodde på denna vingård. Vi hade beställt varmrätt och efterrätt med vin. Maten var bra, en tournedos med grönpepparsås samt creme brulee till efterrätt. Till varmrätten ett gott rött från vingården och till efterrätten ett muscatel också det från vingården. Man odlar inte sina egna druvor, utan köper dem, och gör sedan sitt eget vin med egen etikett. Det här stället har alla förutsättningar att vara bra, men den unga kvinnan i receptionen verkade mest tycka det var jobbigt att det kom gäster så att hon måste arbeta, hon hade ingen som helst känsla för service. Mitt betyg skulle bli nånstans mellan en 1:a och 2:a, inte alls bra. 

 

 

  

 

Känns skönt att få åka härifrån. Nu bär det av mot Franschhoek.