La Colombe Constantia är en av världens bästa restauranger. Vi var där när Einar fyllde 60 år, men då var det i den gamla lokalen nere i vinodlingarna. Nu har man flyttat upp på berget i ett modernt hus, med häftig inredning. Denna gång hade vi beställt kl 13.30 för utsiktens skull. På kvällen ser man ju inget. Vi blev inte besvikna. Många goda små rätter, se bifogad meny:

 

I entrén fick vi börja med att ta en vit liten kula och sluta ögonen och smaka. Vi blev sedan placerade vid vårt bord med ett glas mousserande.

 

Därefter följde allt som står på menyn med tillhörande vin. Vad som gör den här restaurangen så bra är att de serverar en helhetsupplevelse. Kyparna kan allt om det de serverar och är mycket uppmärksamma. Min favorit var "springbok", en afrikansk gasell, med tillhörande vin från 2011 magisk kombination. Är man i Western Cape är detta en restaurang man absolut inte får missa. 

 

Surdegsbröd med parmesan smör, kryddat fläsk samt chorizo.

 Cape Malay snacks

 

 Tonfisk La Colombe

Nativo White Blend 2015 Malmesbury


 

Lätt brynt game fish med daikon, hoisin, sötmjölk och sötpotatis

 

Vitt Klein Constantia Sauvignon Blanc 2017

 

 

Passionsfrukt med sugrör. Häftigt serverad.

 

 "Springbok" rumpstek med svamp & selleri vårrulle och picklad selleri

 Springbok serverad med RIJK´S private cellar pinotage 2011. Fantastiskt!

Eller line fish med bläckfisk, endiv, bulgurvete, rökta musslor. Serverad med Catherine Marshall Chenin Blanc 2016

 

 Ekrökt Stanford Gruyere, rabarber, pekan, sherry picklad lök, serverad med Naude Natural sweet Mourvédre 2014

 Shannon Macushla Pinot Noir Noble Late Harvest 2017 till anansen

Ananas, kokos, pina colada, litchi frukt

Kaffe och macaroons samt spunnet socker

 

 Restaurangen 

 Liten rolig detalj, små handdukar att lägga i det varma vattnet vid sidan om, som då svällde, så man kunde torka av händerna. 

Landskapet runt omkring.

 En oförglömlig eftermiddag!