Vingården Creation;

Dag 2 i underbara Hermanus. Idag har vi bokat Creation Wine i Hemel-en-Aarde. Vi hade beställt deras vårmeny med 6 rätter och tillhörande vin. Vi fick ett bord precis vid fönstret med utsikt över den vackra dalen,och fick en fantastisk presentation av vinerna och maten, av ägaren Carolyn Martin samt av Philip.

 

 Det började med ett underbart glutenfritt bröd och en färskost med getost och ett mangosmör och en slags nötblandning. Vi fick även in  havssalt och passionsfrukt att dofta på för att jämföra dofterna med de olika vinerna vi provade till. Mycket intressant! Till detta fick vi mousse gjord på passionsfrukt, yoghurt,fänkål och äpple. Riktigt gott!

 

 Till detta ett Sauvignon Blanc 2018 samt vår favorit Sauvignon Blanc Semillon 2017.

Därefter blev det rökt fisk (snoek-djuphavsfisk) med aprikos,persika,kokosnöt och ängssyra.Till detta drack vi tre olika Chardonnay. Rekommenderat är Reserve Chardonnay 2017.

Nummer tre var en tallrik med olika sorters svamp (bl.a.tryffel) en underbar rätt. Till detta tre sorters Pinot Noir,där rekommendationen är Reserve Pinot Noir 2016, men vi fick också prova ett lite enklare samt det bästa huset förmår.

 

Rätt nummer fyra är lamm. Perfekt tillagat med gremolata och ätbara violer tillsammans med Reserve Merlot 2015.

 

Nu är vi riktiga mätta. Vi bad därför om ännu mindre portioner för att vi ville ju inte missa något! Nu blev det fläskkött med curry och koriander och ätbara blommor. Till detta ett Syrah Grenache 2017. 

Nu till finalen, en perfekt liten efterrätt gjorda på mandelkex med en slags vaniljkräm emellan och krusbär och ängssyreblommor. Till denna utsökta efterrätt drack vi Viognier 2018. Jättegott!

Allting var till perfektion. Helt fantastiskt, blir svårt att slå!