Den här resan till Sydafrika handlar mycket om mat och dryck. Vi har varit i Sydafrika många gånger tidigare och sett det mesta vi vill se, så denna gången ska vi njuta!

Första dagen när vi rest i 27 timmar checkade vi in på Kings´ Highway Guesthouse i Somerset West.Ett trevligt ställe i lantlig gammaldags stil med god frukost. 

 


 Denna dag blev det sedan endast sushi och gott vitt vin på Oceans Basket, en gammal klassiker. Dag två ytterligare en klassiker SpurTallahasse, där vi tog deras stek med god sås, friterad lök och bakad potatis med ett gott rött.

Till efterrätt vår gamla favorit Dom Pedro. För er som inte vet är det mjukglass med chokladsås och 1 eller 2 shots Amarulalikör eller Kaluha.

 

 

Idag är det dag 3 och nu börjar finliret. Idag åkte vi till Strand (ligger vid havet som det låter) och till De Brasserie, en belgisk restaurang. Här beställde vi Makaba Prawns vilket är räkor i en sås gjord på mango, chili och avokado. Så gott!Till detta en fantastisk Chardonnay, Almenkerk.

 


Till efterrätt blev det Crepes Suzette med apelsinlikör för mig och Einar tog Agafuto, espresso, frangelico samt glass. Se bilder. 


 

Imorgon den 27/9 bär det av till Hermanus och nya mat&vinäventyr. 

Forts följer...