EU startade som ett fredsprojekt länder emellan men har utvecklats till något helt annat, nämligen en kindergarten för politiker.

Eller politiker förresten, jag vet inte om vi kan kalla dem som sitter i Bryssel&Haag för politiker, snarare leksugna dilettanter.

För att Europas länder inte skulle råka i luven på varandra igen delades kontinenten upp med Nato på den västra flanken och Warszawapakten på den östra. 

Där stod de och stångades med varandra tills Sovjet kollapsade under sin egen tyngd och järnridån rämnade.

Detta öppnade upp Europa och öppnade upp för att flera länder äntligen blev fria och i Jugoslavien utbröt ett fasansfullt inbördeskrig som resulterade i att 7 nya stater bildas. 

Tyskland förenades och blev den stormakt det varit tidigare, förvisso var Väst-Tyskland på sin tid dominant men nu har loket alla pannor kopplade till samma maskin.

Nu skulle morgondagens Europa se dagens ljus.

De gammalmodiga organisationerna ut till förmån för en ny modern som skulle omfatta alla Europas länder ett Europas förenta stater skulle bildas, EU.

En centralbank, en utrikesminister, en president, ett parlament etc. etc det fanns ingen gräns för hur storslaget allt skulle bli.

-Vem som skulle betala kalaset?

-Vem tror du?

Här sitter nu du och jag med en politikerkader som likt elefantiasis på is glider än hit och än dit och till sist i diket.  

En organisation som ser till sin uppgift att EU-reglera; bananer, lekplatser, gurkor och framförallt sina egna ekonomiska fördelar med vidhängande fringisar.

Man blir rent förbannad när man tänker på vilket slöseri som denna koloss gör av med varje år alltmedan vanliga människor har det svårt.

Jag skulle inte bli förvånad om det inom en generation eller två sveper in en ny revolutionsvåg över Europa då folk verkligen tröttnat på s.k. politikers excesser.

Vi kommer tillbaks till frågan vad är EU bra för? 

Jag vet inte, jag blir svaret skyldig, jag ser det som ett politikerdagis där korridorsvamlet upphöjs till någon sorts vetenskap endast för de invigda som förstår det språk som används vilket är en blandning av allas och ger ett moggeliboggelish, obegripligt för dig och mig.

-Vad producerar dessa sömngångare?

Rapport på rapport på rapport på rapport tills det inte finns några skogar kvar.

Och allt prat om ingenting, vad leder det till?

Fler rapporter!

Så sant som det är sagt; 

En mikrofon är för en politiker vad bröstvårtan är för en bebis, båda sätter igång automatiska munrörelser.

Sedan har denna organisation mage att utse kommissionärer som skall se till att EU-lagar efterlevs och att stävja korruption, alltså man tar sig för pannan.

Hur skall en ineffektivitet effektivt kontrollera vad andra gör när de andra gör som de vill iallafall och sedan vid påhälsning ber sagda kommissionär dra åt helvete och kom för fan inte med några pekpinnar, då djävlar....

-Ja, så där rullar det på än hit och än dit.

Och varje gång det är val till denna illustra församling slås det på stora trumman och gaggas om hur viktigt det är att menigheten skall gå till urnorna och välja en kandidat, det är att utföra det indiska reptricket.

Ingen är intresserad av detta val mer än de som ställer upp som kandidater och det de har för ögonen är den hägrande krukan med guldpengar där de kan förse sig och bli rika.

-Får du och jag någon del av denna generositet?

Inte så värst....jag har i vart fall inte sett röken av något guld inte några vettiga beslut heller för den delen.

Så de som trycker på att vi skall gå och rösta i denna meningslöshet är de som vill ta oss som gisslan för sin egen oförmåga och sin egen oformlighet när det gäller realpolitik.

De som startat krig och företagit sig fasansfulla hemskheter emot sin befolkning, politiker, är numer passiviserade korridorvandrare, så i den meningen är EU ett lyckat fredsprojekt, galningarna hänger likt en bunt gröna bananer med varandra i Bryssel&Haag synd bara att det inte fler får plats där.

Kanske skall vi skapa ett litet konstgjort land dit vi skickar dem som inte vill något i politiken.

Jag tror att det skulle bli det mest tättbefolkade landet i Europa.